Connect with us

Actualitate

Ionel Dancă: Guvernul va taia salariile bugetarilor de lux pentru a mări pensiile

Published

on

Șeful Cancelariei premierului Orban, Ionel Dancă, a anunțat vineri la Rfi că Executivul a identificat mai multe zone unde va aplica ”măsuri severe de reducere a cheltuielilor bugetare”, în așa fel încât să poată implementa legea pensiilor.

Ionel Dancă spune că Executivul este conștient de presiunile pe care le va pune asupra bugetului legea pensiilor, care prevede o majorare de 40% a pensiilor din septembrie 2020: ”Suntem conștienți de această presiune. În același timp, vorbim despre o lege adoptată în Parlament, iar viziunea Guvernului Orban este ca această lege trebuie respectată, pentru că ne-am angajat în fața cetățenilor că vom respecta toate drepturile salariale și drepturile la pensie legale în vigoare și garantăm plata acestora”.

Dancă mai spune că majorarea pensiilor va genera ”o creștere suplimentară a deficitului pentru anul viitor, probabil undeva cu un 1% din PIB. Vom aplica măsuri severe de reducere în alta zonă de cheltuieli bugetare”.

Cheltuielile care vor fi tăiate de Guvern pentru ca pensionarii să își primească pensiile mărite vizează zona administrației publice. ”Un prim pas a fost făcut prin reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 ministere, iar etapa următoare este cea legată de reorganizarea acestor ministere, prin comasarea mai multor agenții și instituții subordonate, astfel încât să avem un aparat administrativ mult mai suplu și efficient”, a explicat Dancă.

Copyright © 2019 AT Video Creations