Connect with us

Actualitate

Iohannis, către liberali: Românii așteaptă soluții de la PNL

Published

on

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis luni liderilor PNL reuniți în ședința Biroului Politic Național (BPN) să nu uite că adevăratul lor adversar este PSD, nu USR. PSD reacționează: trebuie să-i oprim.

Șeful statului i-a îndemnat pe liberali să nu se culce pe-o ureche după câștigarea alegerilor prezidențiale, explicându-le că românii nu i-au votat doar pentru schimbarea PSD, ci așteaptă soluții de la guvernarea liberală.

Klaus Iohannis le-a mai spus liberalilor că partidul este în prezent la 35 – 40% intenție de vot în toate sondajele și le-a solicitat parlamentarilor PNL să susțină total guvernul.

”Ne-a spus că acum trebuie să livrăm și a menționat că este mulțumit de activitatea de până acum a guvernului, dar și de colaborarea dintre palatele Cotroceni și Victoria. De asemenea, ne-a avertizat să nu cerem guvernului să rezolve lucruri personale, ci să rezolve așteptările românilor”, au spus surse liberale participante la ședință.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent luni la Parlament, unde participă la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, a declarat că urmează să discute cu liberalii despre aspecte legate de campania electorală.

„Am făcut o campanie electorală împreună – şi încă de una de succes – şi vrem să tragem câteva concluzii. (…) Acum cred că discutăm despre ce a fost în campania electorală, câteva concluzii, nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puţin nu în prezenţa mea. Asta rămâne pentru zilele următoare. (…) Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doza aşa ca să ajungă potrivit. Deci, astăzi, despre ce a fost în campania electorală”, a spus Iohannis, într-o declaraţie acordată presei, înaintea şedinţei PNL.

Întrebat despre modificări privind legile justiţiei sau recursul compensatoriu, preşedintele a replicat că toate vor fi „rezolvate la momentul oportun”.

„Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede, dar acum, în prima fază, am avut rugămintea – şi cred că a fost bine primită – să rezolvăm prima dată lucrul care este cel mai urgent, în speţă bugetul pentru 2020. După aceea, ne putem gândi şi la celelalte chestiuni, care sunt foarte importante. În paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregătirea unor măsuri care sunt destul de urgente pentru sfârşitul acestui an”, a afirmat Iohannis.

Alte declarații ale președintelui Iohannis:

  • Vreau o Românie fără PSD în conducere.
  • PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani.
  • Acesta e un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare.
  • În campanie m-am întâlnit cu foarte mulți români. M-am întâlnit direct cu zeci de mii de români cu care am discutat despre implicarea în politică. Concluzia finală a fost: dl președinte vă rugăm să ne scăpați de PSD. Poate sună un pic dur, dar asta a fost concluzia și cu asta am câștigat alegerile prezidențiale. Să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine.

Reacția președintelui PSD

Maercel Ciolacu, liderul PSD, a postat pe Facebook: Guvernul Ludovic I – un guvern mincinos care bagă cu orice preț panica în români.

Trebuie să fii ori complet iresponsabil, ori cu totul cinic să susții că PSD nu a prevăzut în buget bani pentru pensii pe ultimele două luni ale anului.

Acești oameni mințeau cu nonșalanță, în timp ce pensionarii deja își încasaseră pensiile pe noiembrie. Iar la rectificare, au alocat doar 10% din suma pe decembrie, pentru că restul erau deja acolo lăsați de guvernarea PSD.

Un șir nesfârșit de minciuni – așa va arăta guvernarea PNL. Trebuie să îi oprim cât mai repede!

Copyright © 2019 AT Video Creations