Connect with us

Actualitate

Ioana Constantin (PMP): Camera Deputaților poate vota în prima ședință alegerea primarilor în două tururi. Proiectul PMP a trecut de Senat, mai trebuie pus doar pe ordinea de zi și votat

Published

on

176 Ioana Constantin PMP rptv.ro

Ioana Constantin (PMP) spune că joi 17 iunie este termenul de depunere a raportului la Camera Deputaților pentru un proiect PMP privind alegerile locale. Inițiativa a trecut de Senat și are ca scop revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Mai trebuie doar introdus pe ordinea de zi (printre primele poziții), adică adus în Plen și supus la vot. Ar fi un gest de respect față de toți votanții Partidului Mișcarea Populară ale căror voturi au ajuns prin redistribuire în coșurile tuturor partidelor parlamentare și au crescut numărul de parlamentari ai acestora (inclusiv ai USR-PLUS, PNL – actuala majoritate), după ce Partidului Mișcarea Populară i-au lipsit numai câteva mii de voturi să intre în Parlament. Dan Barna a declarat zilele trecute că va propune coaliției un calendar pentru proiectul alegerii primarilor în 2 tururi de scrutin. L-am făcut eu pentru dl. Barna – totul se poate întâmpla chiar de mâine (n. red. – 17 iunie).”, a scris Ioana Constantin, pe o rețea de socializare.

Membrul PMP susține că proiectul inițiat de formațiunea pe care o reprezintă este cel mai avansat din Parlamentul României pe această temă. Astfel, ar putea fi evitate etape greoaie, cu dezbateri în comisiile de la Senat și Camera Deputaților, și mult timp pierdut, dacă ar fi inițiate alte proiecte de la zero. Ioana Constantin arată că este nevoie de voință politică și amintește că în ultimii ani toate solicitările parlamentarilor PMP de a aduce proiectul la vot nu au găsit majoritate în vechiul Parlamentar. Inițiativa PMP a strâns, în 2018, 1.000.000 de semnături de susținere la nivel național.

„Nu au ce modificări să aducă unui astfel de proiect, ci pur și simplu trebuie votat. Contează ce partid l-a inițiat? Nu spuneau colegii de la USR-PLUS că votează până și proiectele PSD dacă sunt bune?! Ar fi un gest de respect față de toți votanții Partidului Mișcarea Populară, dar și față de toți românii care de-a lungul ultimilor ani au suportat incompetența și hoția unor primari aleși cu 7%, 9%, 11%, 15% din voturi. E vremea faptelor pentru actuala coaliție. Curaj! „, a concluzionat Ioana Constantin, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Ioana Constantin

Copyright © 2019 AT Video Creations