Ioana Constantin: Avem inflație “românească”, hrănește statul și SĂRĂCEȘTE oamenii

  Ioana Constantin, fost secretar de stat la Ministerul Muncii, susține că statul român este principalul beneficiar al scumpirilor din ultimele luni, deoarece colectează mai mult din taxe. Aceasta arată, într-o postare pe o rețea de socializare, că următoarele luni vor fi și mai grele pentru români.

  “De ce nu se oprește creșterea prețurilor? Cine câștigă? Statul. Ministrul PSD de la Finanțe știe foarte bine asta, dar ne ține lecții de economie la conferințele de presă, ne explică de câte de feluri e inflația.

  Asta e o inflație românească, domnule ministru. O inflație care hrănește statul și sărăcește oamenii.

  Cinic, dar statul este principalul beneficiar de pe urma scumpirilor (1) la energie, gaze și carburanți; (2) la toate produsele mai departe în lanț. Statul colectează cu 22% mai mult din taxe, dar producția nu a crescut în România. Practic, banii vin din inflație.

  Și mai grav: România are a doua cea mai mare inflație industrială, la poarta fabricii, dintre statele europene. Ce înseamnă asta? Creșterea prețurilor e abia la început, vor urma luni și mai grele.“, a scris Ioana Constantin, fost secretar de stat la Ministerul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

  Articole Similare

  Dănuț Pop (PER) susține că România are degeaba ieșire la Marea Neagră

  Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român critică atitudinea colonialistă...

  Nebunie în Republica Moldova! 

  Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, ar putea anula marţi...

  Noul vicepremier al Guvernului

  Noi miniştri de la Justiţie, Fonduri Euopene şi Românii...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI