Connect with us

Actualitate

Investiții în viitor: Sectorul 5 leader în educație

Published

on

Sectorul educațional din România trebuie restructurat, regândit și reorganizat din temelii pentru  a eradica decalajele față de modelele educaționale deja devenite o obișnuință în străinătate. Nu este un secret pentru nimeni că, România are una dintre cele mai performante școlii teoretice, însă are mult de recuperat în domeniul practic și tehnic. Cu toate acestea schimbarea începe cu idei noi și îndrăznețe, iar pas cu pas, prin muncă continuă și serioasă, se vor implementa schimbări majore.

Un exemplu îl constiuie programele realizate de Primăria Sectorului 5 în domeniul educațional, în vederea creșterii standardului de calitate al vieții de școlar pentru copiii din acest sector. Precizăm că 35% din copiii care învață în Sectorul 5 primesc bursă, iar Primăria s-a implicat și a demarat inițiative prin care au fost distribuite și rechizite și vouchere educaționale. Totodată, Primăria s-a implicat în organizarea mai multor programe de after-school și a investit în dublarea burselor.

Una dintre cele mai importante schimbări aduse în acest domeniu și printre singurele din țară o reprezintă investiția facută de Primărie pentru a combate violența în școli.

„Vorbim despre aproape 8000 de copii care au primit ceasuri cu buton de panică, astfel încât la orice pericol pot apăsa butonul de pe ceas, apelând automat un părinte, apoi al doilea părinte, și dacă nu răspunde niciunul, se apelează automat Poliția Locală. De fiecare dată când se apasă butonul de panică, se aprinde un bec roșu și noi activăm imediat camera de luat vederi din zonă și vedem ce se întâmplă”, ne spune primarul sectorului 5, Daniel Florea.

Sectorul 5 este singurul din București care are un departament specializat în cadrul Poliției Locale destinat în exclusivitate combaterii violențelor fizice și verbale în școli.

Copyright © 2019 AT Video Creations