Invazie de șerpi, alertă în toată țara. Un bărbat, în stare gravă după ce a fost mușcat

  Este invazie de șerpi în aproape toată țara. Un copil de 14 ani a fost mușcat de o viperă cu corn, în Mehedinți, iar același lucru a pățit și un bărbat de 42 de ani, din Caraș Severin. Acesta din urmă este în stare gravă și a fost preluat cu elicopterul și dus la spital. Și mai grav este că spitalul din Reșița mai are doar două flacoane de ser antiviperin.

  Odată cu temperaturile ridicate a început și sezonul de împerechere al șerpilori, iar în această perioadă viperele sunt extrem de periculoase. Băiatul de 14 ani din Mehedinți a fost mușcat de mâna stângă și a fost dus de urgență la spital. Medicii i-au administrat antidotul imediat.

  Bărbatul din Caraș Severin mușcat de viperă a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spitalul din Reșița. Medicii spun că acesta se află în stare gravă. Între timp, reprezentanții spitalului au anunțat că mai au doar două doze de ser antiviperin valabile până în 2024.

  Experții avertizează că dacă unei persoane mușcate nu i se dă acest ser în cel mult cinci ore poate să moară.

  Prezența a tot mai mulți șerpi a fost semnalată în ultima perioadă și pe străzile orașelor, în curți și chiar în spitale. Și în Galați a fost panică după ce un șarpe de doi metri lungime aproape că intrase într-o farmacie. Oamenii s-au speriat și au sunat la 112, iar jandarmii au intervenit.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI