Inundațiile au făcut prăpăd în statul federal american Kentucky

  Ploi de proporții uriașe, cu peste 200 de litri pe metru pătrat, în 24 de ore, au provocat inundații devastatoare în partea de est a statului federal american Kentucky.

  Guvernatorul a anunțat că cel puțin opt oameni au murit, iar mulți sunt dați dispăruți. Și se numără cu sutele cei care și-au pierdut casele. În altă parte a lumii, inundații pe cât de rare pe acolo, pe atât de violente, au lovit și câteva dintre Emiratele Arabe Unite.

  Case luate de ape, altele inundate până la acoperiș sau mașini luate de puhoaie. Autoritățile se tem că bilanțul final al victimelor inundațiilor din Kentucky va fi „cu două cifre”. „Sunt unele dintre cele mai grave inundații din istoria recentă a statului nostru”, a spus guvernatorul statului.

  Andy Beshea, guvernatorul statului Kentucky: „Sute de oameni și-au pierdut casele. Va fi nevoie nu de luni, ci, probabil, de ani, până când multe familii vor reuși să-și reconstruiască casele și să recupereze ce au pierdut”.

  Potrivit estimărilor serviciului meteo, în unele zone au căzut peste 200 de litri de precipitații pe metru pătrat, în 24 de ore și ploile nu s-au potolit. Cursul de apă și solul erau saturate după ploile precedente din această lună.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI