Connect with us

Actualitate

Instrucţie pe Dunăre, cu zece nave militare fluviale

Published

on

Zilele acestea se desfăşoară exerciţiul ,,Danube Protector 21.11.1”, pe Dunăre, pe braţul Măcin. La activităţile de instrucţie participă marinarii militari din garnizoanele Brăila şi Tulcea. Exerciţiul ,,Danube Protector” simulează o criză politico-militară, care generează o agresiune militară în nordul Dobrogei.

Obiectivul principal al exerciţiului ,,Danube Protector” constă în pregătirea echipajelor de pe navele militare fluviale prin ,,aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu”.

Acţiunile tactice sunt executate cu zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale. Acestea vizează apărarea comunicaţiilor fluviale şi a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord. De asemenea, un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului. Mobilitatea trupelor este asigurată de un detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale.

Potrivit unui comunicat, înainte de plecarea navelor din porturi, în exerciţiul ,,Danube Protector 21.11.1”, s-a efectuat triajul epidemiologic pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 şi au fost impuse măsurile de protecţie în conformitate cu strategia naţională anti-COVID-19.

Foto: imagini din timpul exerciţiului ,,Danube Protector 21.11.1”

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations