Connect with us

Actualitate

Îngrijorări în privința noii legi a vânătorii! NATURA 2000: Ciocârlia de câmp și gâsca de vară ar putea dispărea din România

Published

on

036 Ciocarlia de camp, Societatea Ornitologica Romana, autor razvan zinica, rptv.ro

Coaliția NATURA 2000 își exprimă îngrijorarea cu privire la noul proiect al legii vânătorii, aflat în dezbatere la Senat. Potrivit inițiativei, fiecărui vânător ar urma să îi fie atribuit un număr de exemplare de păsări care pot fi împușcate.

„Se poate ajunge în situația ca toate exemplarele unei specii să fie împușcate.”, a transmis NATURA 2000, printr-un comunicat de presă. Legea prevede, în prezent, împușcarea unei anumite cote din numărul aproximativ de exemplare care se află pe teritoriul României sau îl tranzitează. Coaliția semnalează riscul ca unele specii să dispară, ca urmare a noii legi.

„Dăm exemplul bine-cunoscutei ciocârlii de câmp. În România sunt inventariate un maxim de 1.480.000 de exemplare și pot fi împușcate 1.142.000. Prin legea actuală se permitea împușcarea a maxim 400.000 de exemplare. Un alt exemplu, gâsca de vară. Pe teritoriul României sunt inventariate maxim 12.500 de păsări, iar spre împușcare noul proiect de lege ar permite 12.460, adică ar putea fi împușcate toate exemplarele din România.”, explică NATURA 2000.

„Agravant este faptul că puteau fi trimise observații la proiectul de lege până pe data de 14 iunie, dar nu știm din ce motive Plx-ul proiectului a fost modificat fără a fi informați asupra acestui lucru și suntem convinși că s-a încercat mascarea proiectului de către mulțimea de vânători din Parlament”, se mai transmite în comunicatul coaliției NATURA 2000, semnat de Dan Trifu (Ecocivica) și Dan Hulea (Societatea Ornitologică Română).

Foto: ciocârlia de câmp, autor Răzvan Zinica, Facebook Societatea Ornitologică Română

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations