ÎNFIORĂTOR! Agonia unui tânăr timp de 7 ore. Cinci băcăuani l-au sechestrat, violat și ucis pe ritmuri orientale

  Una dintre cele mai odioase crime din România ultimilor ani a avut loc în Bacău.

  Cinci petrecăteți au sechestrat un alt tânăr şi timp de 7 ore l-au bătut cu palmele, pumnii şi picioarele. În final, unul din agresori l-a violat în timp ce băiatul își dădea ultima suflare.

  Fapta cutremurătoare a avut loc în august 2020, la o petrecere unde s-a servit alcool din abundență.

  Tinerii au fost condamnați de Tribunalul Bacău la pedepse cuprinse între 16 şi 23 ani de închisoare pentru lipsire de libertate, viol şi omor calificat. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Bacău, anunță jurnalul Adevărul.

  Făptașii sunt Alexandru C., Vlăduţ M., Florin M.T., Gelu A.C. şi Cătălin P.

  Pe 01.08.2020, cei cinci au hotărât să bea şi să se distreze la domiciliul unuia dintre ei. Au băut şi au dansat, dar pentru că doreau să consume şi ceva mai tare, au rugat un taximestrist să le cumpere băutură şi ţigări. Bărbatul a cumpărat produsele, dar l-a transportat cu maşina şi pe un tânăr de 27 de ani, din satul băcăuan Mileştii de Sus (comuna Parincea), care făcea autostopul.

  Tânărul intenționa să ajungă acasă, dar a fost invitat de criminali să li se alăture. Unul dintre ei l-a chemat la dans, dar acesta a refuzat, fiind lovit cu palmele peste faţă, lucru pe care l-a făcut şi un alt individ.

  „Din declaraţiile date de către inculpaţi rezultă că victima ar fi încercat să părăsească locuinţa de mai multe ori, dar a fost oprită de fiecare dată şi lovită ulterior de către inculpaţi”, spun anchetatorii. 

  Pentru că începuse să îi curgă sânge din nas, victima a încercat să fugă, dar a fost ajuns din urmă de agresori, care au continuat să îl lovească cu palmele şi cu pumnii. Unul dintre tineri i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona capului, iar victima s-a prăbuşit inconştientă la pământ.

  Agresorii l-au aruncat pe băiat într-un şanţ, dar speriaţi de starea acestuia, l-au transportat în casă şi l-au stropit cu apă şi oţet ca să îşi revină. Nu s-au oprit din petrecut până dimineaţă, deşi victima agoniza lângă ei.

  Mai mult decât atât, Cătălin P. l-a abuzat sexual pe tânărul care trăgea să moară. Victima a fost apoi abandonată într-un lan de porumb, unde a şi murit.  

  Chiar dacă au realizat că băiatul era pe moarte, agresorii nu au făcut nimic pentru a-i salva viaţa.

  „Deşi victima era inconştientă, aceasta a început la un moment dat să horcăie, inculpaţii sfătuindu-se ce să facă, hotărând să nu sune la ambulanţă de frica consecinţelor”, se precizează în rechizitoriu.

  Conform Raportului medico-legal, „moartea victimei a fost violentă, ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui traumatism cranio facial cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, echimoze faciale.” 

  „Desfăşurarea evenimentelor s-a întins pe o perioadă de 7 ore, iar victima nu a fost permanent agresată, ci periodic, însă suferinţa acesteia a fost prelungită în mod inutil. Este foarte posibil ca la momentul aplicării primelor lovituri, niciunul dintre inculpaţi să nu fi avut intenţia de a ucide victima, însă pe măsură ce pe parcursul nopţii agresiunile asupra acesteia s-au înteţit, această conduită fiind dublată şi de tentativele eşuate ale acesteia de a scăpa, scenariul uciderii victimei a început să se contureze din ce în ce mai pronunţat, atitudinea inculpaţilor fiind una de indiferenţă, acceptând şi posibilitatea producerii acestui scenariu”, este concluzia judecătorilor.

  Cătălin P. a primit cea mai mare pedeapsă, acesta fiind condamnat la 23 ani de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate şi viol.

  Alexandru C. a primit 21 de ani pentru lipsire de libertate şi omor calificat, Gelu A.C. şi Vlăduţ M. au de executat 20 de ani, iar Florin M.T. a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate şi omor.

  Sursa foto: Shutterstock

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI