Connect with us

Actualitate

Inedit: Consulul de la Milano a dat în judecată Guvernul României

Published

on

Disperat de previzibilele rezultate la prezidențiale, Guvernul României îi schimbă pe diplomații incomozi. În locul lor, sunt repuși în funcție cei care au favorizat cozile imense de la alegerile din 2014. Este cazul consulului general Adrian Georgescu, pe care Dăncilă îl vrea schimbat cu Mugurel Tiberiu Dinu.

Viorica Dăncilă intră în istorie cu un fapt fără precedent. Pe data de 2 septembrie 2019, la Curtea de Apel a fost înregistrat dosarul nr. 4921/2/2019, în care Guvernul este pârât, iar reclamantul este consului general de la Milano, Adrian Georgescu. Diplomatul a refuzat să comenteze gestul Guvernului înainte de expirarea mandatului. Prin HG nr.565, publicată în Monitorul Oficial pe 9 august 2019, Adrian Georgescu este rechemat de la post în termen de 90 de zile de la publicarea HG. În locul său, a fost numit Tiberiu Mugurel Dinu.

Expunere de motive

Potrivit documentului guvernamental, înlocuirea consului s-a făcut ”pentru desfășurarea în condiții normale a activității Consulatului General al României la Milani” și ”pentru reprezentarea corespunzătoare a intereselor românești în cadrul circumscripției consulare”. Adrian Georgescu a fost numit în 2014, iar mandatul său este de 4 ani.

Deși este un fapt obișnuit ca diplomații să fie chemați în țară înaintea terminării mandatului, inedit este procesul intentat de consul Guvernului.

Europarlamentarul Rareș Bogdan l-a catalogat drept un ”cățeluș securist”. ”Se întoarce la locul faptei de acum 5 ani. Omul care a blocat alegerile în 2014 la Torino, revine acum la Milano. Dăncilă nu vrea scăparea României de securiștii din 1989 și vrea blocarea alegerilor diaspora”, a comentat Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Ghinionul lui Georgescu

Din nefericire pentru actualul consul, acesta a fost lăudat de mai muli intelectuali români din Milano, în vreme ce Dinu are o scrisoare laudativă din partea unui preot.

Copyright © 2019 AT Video Creations