Începe distribuirea iodurii de potasiu către populație, prin farmacii

  Ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg comprimate către populație a fost publicat în Monitorul Oficial. Comprimatele vor fi distribuite gratuit de către farmaciile comunitare, iar lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea „Campanie distribuție iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

  În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente.

  Pentru a intra în posesia acestor pilule, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele care le revin. Ministerul Sănătății precizează că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a pastilelor de iodură de potasiu 65 mg. Acestea se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

  Sursa foto:realitateadeiasi.net

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI