Connect with us

Actualitate

Începe concursul pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti. Află care sunt mizele

Published

on

65 CNAS, rptv.ro

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti are loc joi, de la ora 10:00, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, potrivit news.ro. Candidaţii vor fi supuşi unui control epidemiologic.

La concurs s-au înscris 60 de candidaţi, fiind şi judeţe în care se înregistrează mai mulţi candidaţi pe loc, conform listei prezentate de CNAS, cum ar fi Vaslui, Tulcea, Neamţ, Satu Mare, Iaşi, Gorj, Giurgiu, Galaţi, Dâmboviţa, Buzău, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Argeş, Arad. În Dâmboviţa sunt patru aspiranţi la postul de la conducerea CAS. În județele Dolj, Olt și Timiș, procedura a fost anulată deoarece nu a fost depus nici un dosar.

Proba scrisă este programată joi dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență București, urmând ca, în maximum patru zile, să aibă loc un interviu al candidaților. Acesta din urmă le va testa cunoștințele teoretice, practice și abilitățile/competențele manageriale.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a afirmat, în urmă cu o săptămână, în legătură cu concursul pentru managerii caselor judeţene de asigurări de sănătate, că acesta este unul organizat în mod transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

„Am schimbat total filozofia de recrutare a managerilor de CAS. Este un concurs organizat în mod transparent, obiectiv, fără discriminare pe criterii politice sau de orice altă natură, un concurs în care vor promova acei candidaţi cu cele mai bune abilităţi de planificare, organizare, coordonare şi control. După finalizarea concursului din data de 6 mai vom organiza un nou concurs pentru posturile de director general care nu s-au ocupat în urma rezultatelor obţinute de candidaţi sau pentru care nu au existat candidaţi înscrişi în prima etapă”, a afirmat Adrian Gheorghe.

Șefii Caselor de Sănătate au o putere financiară foarte mare. Ei gestionează deseori cele mai mari bugete dintr-un județ. De exemplu, în 2019, Casa Județeană de Sănătate Iași a avut un buget de 2,5 miliarde lei, în timp ce municipiul Iași, unul dintre cele mai mari din țară, abia a depășit 970 de milioane de lei.

Bugetul din acest an al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de 44,8 miliarde de lei, fiind una dintre instituțiile publice cu cel mai mare buget din țară.

Foto: Facebook CNAS

Copyright © 2019 AT Video Creations