Connect with us

Actualitate

Incendierile continuă la Crematoriul din București: 111 persoane decedate, programate pentru luna octombrie

Published

on

Dezastrului sanitar din România și-a pus amprenta în raportările cu decese zilnice. Situația dramatică se regăsește inclusiv la capătul ultimului drum al celor decedați de COVID sau non-COVID.

Creșterea numărului de morți i-a pus într-o situație dificilă inclusiv pe cei de la Crematoriul Uman Vitan-Bârzești, singurul din București. „Deși la noi practica înmormântării este preferată cea a incinerării, Crematoriul Vitan-Bârzești lucrează intens în aceste zile. (…) Aici nu se regăsesc înmormântările din cimitirele parohiale și cele private”, au precizat cei de la ACCUB.

„În perioada 1-20 octombrie, la Crematoriul Uman Vitan-Bârzești au fost incinerate 34 de persoane decedate ca urmare a infectării cu COVID și 57 de persoane decedate din alte cauze. În total, 91 de incinerări”, a comunicat ACCUB. „Iar în acest moment sunt programate 20 de incinerări în zilele 21-25 octombrie”.

În luna septembrie au fost efectuate doar 81 de incinerări. Conform statisticii, de la începutul pandemiei, cele mai multe incinerări au fost făcute în lunile octombrie-aprilie, perioada valului 3.

Aceeași situație se află și în cele 15 cimitire publice din Capitală unde în primele 20 zile ale acestei luni au avut loc 891 de înmormântări, cu 120 mai multe decât cele înregistrate în toată luna septembrie.

Copyright © 2019 AT Video Creations