În ce țară europeană s-a introdus carantina obligatorie pentru pacienţii confirmați cu variola maimuţei

  Autoritățile sanitare belgiene au hotărât vineri să impună carantina obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei. Belgia a raportat 4 cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico.

  Persoanele care au avut contact cu cele infectate nu sunt obligate să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână atente, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

  Variola maimuţei este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap. Variola maimuţei are o rată de mortalitate mai scăzută decât variola, sub 4%, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii în afara Africii, unde este frecvent întâlnită.

  Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a anunţat că riscul izbucnirii unui focar mai mare în ţară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir.

  Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru COVID-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuţei a fost confirmat în ţară.

  „Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival desfăşurat în oraşul-port belgian Anvers din luna mai.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat sâmbătă 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar alte 28 de cazuri suspecte ca fiind investigate.

  Au fost confirmate cazuri de variolă a maimuţelor în Regatul Unit, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, State Unite, Canada şi Australia.

  Sursa foto: Colaj Substantial

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI