Connect with us

Actualitate

În ce condiţii pot fi vaccinaţi cu prioritate angajaţii din învăţământ

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomanda recent ca personalul din învăţământ să fie vaccinat prioritar cu vaccinul AstraZeneca, scrie roeducatia.ro. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a spus, miercuri seară, că urmează să primim o primă tranşă de 800.000 de doze de AstraZeneca. Acestea vor fi recomandate celor cu vârsta între 18 şi 55 de ani, după cum a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Foto: roeducatia.ro

,,Am primit acest accept, este deja un lucru clar. Este un angajament de proritate sistemică acordată personalului din învățământ, peste cei 117.000 de angajați din sistemul de învățământ deja programați, dintre care 27.000 s-au vaccinat deja. Va veni această prioritate de sistem de îndată ce va putea fi gestionat factorul limitativ, valabil în România și în orice stat din această lume, numit numărul dozelor de vaccin. Odată cu intrarea noului vaccin Astra Zeneca, avem speranța că vom putea să organizăm o vaccinare prioritară, conform importanței pe care o acordăm școlii„, a declarat recent ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Pro TV.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, susţine că vaccinul produs de AstraZeneca va fi administrat persoanelor din grupa de vârstă 18-55 de ani. Primele doze a rurma să ajungă în curând în România.

Cireşte articolul complet pe roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations