Connect with us

Actualitate

În Capitală se deschide primul centru de vaccinare de tip drive-through. Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță că vor fi amenajate și alte astfel de centre în București

Published

on

274 centru de vaccinare drive-trough, Piata Constitutiei, rptv.ro

Bucureștenii au la dispoziție, de joi, primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through, care va fi amplasat în Piața Constituției. Aici, se vor putea imuniza cu serul produs de Pfizer-BioNTech, în fiecare zi, de la ora 08:00 la 20:00. Urmează să se deschidă și alte centre de acest fel, în București. Informația a fost prezentată de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pe pagina sa de Facebook.

,,În Piața Constituției, de joi, 29.04.2021, va funcționa un centru de vaccinare din mașină. Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate, fără să mai fie necesară înscrierea pe platformă sau programarea. Centrul de vaccinare din Piața Constituției va funcționa până la data de 12 septembrie 2021 și este doar un prim pas care accelerează campania de vaccinare. Foarte curând, în București vor fi deschise și alte centre drive-through de vaccinare împotriva COVID-19.”, a transmis viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Centrul de tip drive-trough, în care se utilizează serul Pfizer-BioNTech, reprezintă o variantă optimă pentru cei care se află încă pe listele de așteptare.

,,Imunizarea este vitală pentru sănătatea populației. În același timp, este singura cale spre salvarea economică, socială și culturală a României. De joi, prin centrul de vaccinare din Piața Constituției, facilităm accesul la nivelul Municipiului București pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze. Este dreptul fiecărui om de a-și proteja sănătatea, de a avea grijă de familia sa și de toți cei cu care interacționează.”, a mai precizat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pe rețeaua de socializare.

Pe 27 aprilie, România a depășit pragul de cinci milioane de doze administrate. Până în prezent, aproape 3,2 milioane de români s-au vaccinat împotriva virusului SARS-COV-2. Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat recent că următoarea țintă în campania de vaccinare este ca la data de 1 iunie, cinci milioane de români să fie deja imunizați.

Copyright © 2019 AT Video Creations