IMPORTANT! Perioada de autorecenzare online se prelungește până la data de 27 mai inclusiv

  Interesul manifestat de populație pentru autorecenzare a crescut în ultimele zile, ajungându-se la peste 400.000 de chestionare completate zilnic. În acest context, Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis să prelungească până pe data de 27 mai, inclusiv, perioada în care se poate face autorecenzarea, a anunțat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS).

   „Am venit cu o propunere favorabilă în sensul prelungirii de colectare a datelor prin metoda online. Două criterii ne-au dus la analizarea unei asemenea situații: interesul populației și o reducere a costurilor. Continuăm să facem un lucru bun, ținând seama de interesul populației.

  Pare o decizie simplă, dar sunt multe implicații. Colegii mei din teritoriu, de la Direcțiile Județene, sunt cei care duc greul. Am propus președintelui CCRPL, Lucian Bode, un proiect de hotărâre, iar în decurs de numai două ore, am avut un răspuns din partea membrilor CCRPL. Avem hotărârea care reglementează noul calendar și prelungim recenzarea în online până pe 27 mai.

  Suntem peste cota de autorecenzare din câteva țări din UE, am depășit Bulgaria, Croația. Putem să vă spunem că am recenzat, ca să fac o comparație, toată populația Bulgariei, deși suntem pentru prima dată când facem un recensământ digital”, a precizat Tudorel Andrei.

  Până la această oră, au fost completate peste 8.500.000 de chestionare.

  Astfel, noul calendar al Recensământului Populației și Locuințelor este următorul:

  • Platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022;

  • Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

  Reamintim că fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat primește o zi liberă.

  Sursa foto: tomisnews.ro

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI