Connect with us

Actualitate

Ilfovul a trecut în scenariul verde, cu o incidență de 0,99/1.000! Ștefan Rădulescu (C.J. Ilfov): Vaccinarea este singura opțiune prin care putem învinge pandemia!

Published

on

195 maraton vaccinare Buftea, rptv.ro

Județul Ilfov a scăzut, marți, sub pragul de un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a aprobat trecerea în scenariul verde de funcționare pentru 32 de școli din șapte localități, transmite roeducatia.ro. În prezent, rata de incidență este sub 1/1.000 în 22 de orașe și comune din Ilfov.

Elevii din Balotești, Berceni, Ciolpani, Clinceni, Copăceni, Găneasa și Tunari vor putea merge la școală la toate clasele, potrivit deciziei CJSU Ilfov. Aici se înregistrau, marți, între 0,5 și 0,96 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Aceste localități se adaugă altor 15 orașe și comune care se află în scenariul verde.

Conform modificărilor aduse ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, elevii pot reveni în bănci la toate clasele, a doua zi după ce o localitate reintră în scenariul verde, cu mai puțin de un caz la mia de locuitori. Solicitarea a aparținut ministrului Sorin Cîmpeanu.

,,Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1/1.000 al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație – Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1/1.000 – rata de infectare. (…) În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1/1.000, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.“, a transmis, la finalul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit bilanțului publicat de autoritățile din Ilfov, marți 18 mai se înregistra următoarea situație epidemiologică:
– Număr total de teste efectuate până în prezent: 78.813;
– Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 44.871;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 43.223;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 364;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituționalizată, la zi: 0;
– Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 2.036;
– Număr de persoane în carantină instituționalizată, la zi: 23;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 65;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov: 18, dintre care 7 la ATI.

Până în data de 18 mai, 192.049 de ilfoveni s-au vaccinat împotriva COVID-19, dintre care 78.561 cu ambele doze. Numai la maratonul organizat la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Buftea s-au imunizat, pe parcursul a trei zile, peste două mii de persoane.

,,Vreau să îmi exprim aprecierea pentru toți ilfovenii care urmează să se vaccineze, care s-au programat sau și-au planificat să meargă, fără programare, în unul dintre centrele de pe raza județului. Răsplata pe care o primim toți, în urma a zeci de ore de muncă, este de neprețuit. Știm că fiecare își dorește ca viața să-și reia cursul normal, iar acest lucru va fi posibil, după cum ne-au transmis specialiștii în sănătate, abia când vom reuși să ne imunizăm în număr cât mai mare. (…) Vaccinarea este singura opțiune prin care putem învinge pandemia!”, a transmis Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, într-o postare pe Facebook, după încheierea maratonului vaccinării din Buftea.

Foto: Facebook Ștefan Rădulescu

Copyright © 2019 AT Video Creations