Connect with us

Actualitate

ILFOV | Sterilizare și adopție pentru câinii și alte animale fără stăpân din județ

Published

on

Consiliul Județean Ilfov pregătește o strategie pentru gestionarea problemei animalelor fără stăpân din județ. Potrivit președintelui C.J. Ilfov, Hubert Thuma, proiectul a pornit ca urmare a unui caz care a avut loc luna aceasta, când o persoană din Afumați și-a incendiat propriul cal.

,,Doresc să trag un semnal de alarmă asupra responsabilității pe care o avem la nivel individual și colectiv față de animale și de soarta pe care o au în cadrul comunității noastre. (…) Îi felicit pe polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Ilfov pentru implicarea de care au dat dovadă în acest caz. Vă încurajez să sunați la 112 dacă sunteți martorii unor abuzuri comise asupra animalelor .”, a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, referitor la cazul șocant din Afumați.

În urmă cu două săptămâni, o persoană din Afumați, județul Ilfov, și-a incendiat propriul cal. Medicii psihiatri care l-au testat au stabilit că acesta avea discernământ atunci când a comis fapta. Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și va ajunge în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Președintele Consiliului Județean Ilfov mai scrie are toleranță zero față de persoanele care fac rău animalelor, în mod intenționat, și că problema protecției animalelor reprezintă o prioritate.

,,Am elaborat o strategie care se bazează pe adopții și pe sterilizări, o strategie care urmează să fie implementată. E complet anormal să avem câini pe străzi și îmi doresc să rezolvăm această problemă într-un mod civilizat, respectând legislația în vigoare.”, a completat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Foto: facebook.com / Hubert Thuma

Copyright © 2019 AT Video Creations