Connect with us

Actualitate

Ilfov: Se închid toate școlile din județ

Published

on

Toate şcolile din judeţul Ilfov se închid, de luni, iar elevii vor susţine cursurile în sistem online. Măsura este luată la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov. Incidenţa în Ilfov a ajuns, miercuri, la 15,48 cazuri la mia de locuitori, transmite roeducatia.ro.

Fiecare unitate școlară din Ilfov va convoca o ședință pentru a lua această decizie. DSP Ilfov a trimis către toate școlile din județ o adresă oficială, în care a recomandat ca orele să treacă în online, în condițiile în care rata infectărilor continuă să crească accelerat.

În judeţul Ilfov, incidența a trecut de 15 cazuri de infectare la mia de locuitori. În unele localități, rata infectărilor a depăşit chiar 20/1.000. Spre exemplu, în Corbeanca este de 21,75/1.000. În Domnești, o altă localitate cu incidență ridicată, aceasta e de 19,05/1.000.

În prezent, școlile pot decide singure dacă trec sau nu cu toate orele în online sau rămân deschise. Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că în Ilfov 17 şcoli au făcut solicitări pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică și că alte opt unităţi de învăţământ au activitatea suspendată cu avizul DSP.

Copyright © 2019 AT Video Creations