Connect with us

Actualitate

ILFOV | Mediul de afaceri și autoritățile locale, la aceeași masă, pentru dezvoltarea județului. Dialogul a fost inițiat de Consiliul Județean Ilfov

Published

on

1606 Eveniment Camera de Comert Ilfov rptv.ro

Consiliul Județean Ilfov a demarat „Drumul către un județ SMART”. Proiectul aduce împreună autoritățile locale și mediul de afaceri, pentru dezvoltarea de proiecte care să transforme în mod inteligent cel mai mare județ al țării, raportat la densitatea populației. Dialogul a fost inițiat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României.

„Consiliul Județean Ilfov susține transformarea smart a județului având ca fundament politicile publice elaborate în concordanță cu nevoile actuale ale cetățenilor și ale mediului de afaceri.
Ilfov Sandbox – Drumul către un județ SMART își propune să devină o tradiție, deoarece această inițiativă se dorește a fi prima dintr-un șir de evenimente menite să sprijine Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Ilfov, în demersul lor de atragere de investiții și de creștere a calității vieții cetățenilor. Prin astfel de evenimente vrem să contribuim la crearea unui ecosistem bazat pe încredere între mediul privat și administrația publică.”, a transmis Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, într-un comunicat de presă.

„Într-un județ smart, nu se stă la coadă la ghișeu. Un județ smart trebuie să asigure infrastructura pentru investitori. Prin urmare, trebuie să ne aplecăm atenția către începerea lucrărilor si finalizarea autostrăzii de centură A0, care înconjoară Bucureștiul prin Ilfov. Într-un județ smart, luăm în considerare pactul ecologic european care poate fi considerat o strategie prin care să ne transformăm modul de viață și stilul de a face business. (…) Prin politicile publice elaborate, autoritățile publice locale trebuie să încurajeze tranziția către o economie circulară verde și să adopte măsuri menite să sprijine mediul privat în adoptarea tehnologiilor din acest domeniu. Le doresc celor de la CJ să își croiască smart-drumul către un județ cât mai înfloritor, care să vină în sprijinul cetățenilor cu soluții cât mai simple și mai rapide.”, a declarat Dan Dumitru, președintele Camerei de Comerț Ilfov.

„Consiliul Județean Ilfov dorește să sprijine unitățile administrativ-teritoriale din județ în procesul de identificare a soluțiilor integrate pentru dezvoltare locală, în contextul provocărilor economico-sociale și oportunităților de dezvoltare preconizate în cadrul financiar multianual 2021-2027 pentru regiunea București-Ilfov.”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean.

Proiectul vine în sprijinul autoritățile locale, prin dezvoltarea dialogului cu mai mulți reprezentanți ai companiilor private, pot oferi soluții inovatoare în domeniile:
– mobilitate și interconectare rețele transport și utilități;
– energie verde și energii regenerabile;
– servicii digitale;
– consultanță financiară și mecanisme de finanțare.

„Acest concept are ca fundament viziunea de dezvoltare a județului Ilfov pentru perioada 2020-2030, ca spațiu al dialogului și polarizării inteligente, pentru a dezvolta un județ competitiv, durabil și incluziv.” se mai arată în comunicatul CJ Ilfov.

La evenimentul de lansare a inițiativei „Drumul către un județ SMART”, au vorbit, din partea mediului de afaceri:
Secțiunea ,,Mobilitate, interconectare la reţele transport şi utilităţi, energie verde şi energii regenerabile”
Mihai Traian Mardale – Director E-mobility – Enel X Romania,
Zsuzsa Bereschi– Senior Project Manager – Horwath Romania,
Cristian Pațachia – Manager Dezvoltare şi Inovare – Orange Romania, 
Andrei Gavrilovici – Director General – Teamway Mobility Solutions SRL

Secțiunea ,,Servicii digitale”
George Anghel – Director General – Insights Enterprise SRL,
Claudiu Petre – Director Executiv Dezvoltare Afaceri – Electrogrup,
Cătălin Păunescu – Director General- Star Storage SRL,
Valeriu Filip – Cofondator- SecurifAI

Secțiunea ,,Consultanță financiară și mecanisme de finanțare”
Mihaela Petraru – Director Instrumente Financiare și Sector Public – UniCredit Bank,
Oana Bara – Coordonator Programe de Finanţare – Banca Comercială Română,
Andrei Romulus – Director Departament Finanţări Structurale – Banca Transilvania,
Bogdan Pătru – Director General Politici Publice – Mastercard Romania.

Consiliul Județean Ilfov a transmis că aceste prime consultări fac parte dintr-o serie de evenimente pe care le va organiza. CJ Ilfov își propune să devină un liant între administrația publică locală, mediul privat și cetățeni.

Foto: Consiliul Județean Ilfov

Copyright © 2019 AT Video Creations