Connect with us

Actualitate

ILFOV | Consiliul Județean demarează campania de combatere a țânțarilor. Vezi aici când are loc dezinsecția în fiecare localitate ilfoveană

Published

on

intrare Consiliul Judetean Ilfov - rptv.ro

Consiliul Județean Ilfov a transmis că, de luni 12 aprilie 2021, începe campania de combatere a țânțarilor, în localitățile ilfovene. Acțiunea este coordonată de Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Campanie dezinsecție terestră organizată de Consiliul Județean Ilfov

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Ilfov, dezinsecția terestră va avea loc seara, după ora 21:00, în perioada 12 – 21.04.2021. Va fi folosit insecticidul Exit 100 EC, în doză de 50 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care primăriile au anunțat din timp apicultorii, ca să își ia măsuri de protecție.

Acțiunile locale de dezinsecție vor avea câte un responsabil din partea Consiliului Județean și câte unul din partea fiecărei localități. Reprezentanții primăriilor vor putea fi contactați pentru orice sesizare sau nelămurire.

Consiliul Județean Ilfov mai transmite că tratamentul se va efectua în prima zi din intervalul menționat, iar în cazul în care condițiile meteo nu permit, se amână pentru ziua următoare favorabilă aplicării.

Copyright © 2019 AT Video Creations