Connect with us

Actualitate

ILFOV – Consiliul Judeţean a lansat un site pentru adopţia câinilor abandonaţi. Animalele vor fi sterilizate, vaccinate, deparazitate și microcipate

Published

on

Consiliul Judeţean Ilfov a lansat, în weekend, site-ul ilfovadopta.ro. Platforma online este dedicată adopţiei animalelor fără stăpân din judeţ şi din împrejurimi. Pe site vor fi publicate constant informaţii despre câinii disponibili pentru adopţie, fotografii cu aceştia, precum şi adăposturile în care se află.

Adopția este gratuită, iar toți câinii disponibili pentru adopție vor fi sterilizați, vaccinați, deparazitați și microcipați. Pentru dosarul de adopţie, este nevoie de copia cărţii de identitate, dovada spaţiului în care va ajunge patrupedul, fie că este vorba despre actul de proprietate sau de contractul de închiriere, şi adeverinţă de venit.

Am discutat cu prim-ministrul României, care este un mare iubitor de animale, şi care m-a asigurat de tot sprijinul său.

Hubert THUMA – preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov

„Ştim că în Ilfov avem o problemă reală cu animalele abandonate şi vrem să venim în sprijinul cetăţenilor din Ilfov. Soluţia nu este eutanasierea, soluţia este sterilizarea şi adopţia. Pentru a putea implica activ Consiliul Judeţean în campaniile de sterilizare este necesară modificarea legii. Am avut în dimineaţa aceasta o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, care este un mare iubitor de animale, şi care m-a asigurat de tot sprijinul său.“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, la conferinţa de lansare a site-ului de adopţii.

Noua platformă de adopţii face parte dintr-o serie de acţiuni ale Consiliului Judeţean Ilfov, menite să reducă fenomenul abandonului animalelor în stradă şi să contribuie la adopţia acestora.

„În septembrie, va lansa o campanie de conştientizare a beneficiilor sterilizării animalelor. Consiliul Judeţean Ilfov a prevăzut fonduri pentru construirea unui centru de adopţii. Avem şi propuneri de modificare a legislaţiei, astfel încât să fie mărite amenzile pentru abandonul animalelor în stradă şi de asemenea pentru ca, în viitor, şi consiliile judeţene să poată organiza campanii de sterilizare gratuite. În plus, avem în desfăşurare un proiect-pilot de reducere a fenomenului de abandon.“, a transmis Ştefan Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ştefan Rădulescu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov

„Nu m-am gândit niciodată că animalele pot fi atât de chinuite în adăpost. (…) Sfatul meu este să faceţi o vizită în adăposturi pentru că aveţi ce vedea (…) şi să adoptaţi atunci când sunteţi pregătiţi să oferiţi dragoste, atenţie şi răbdare.“, a declarat şi o iubitoare de animale, care a adoptat un câine dintr-un adăpost din Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov mai transmite că, în prezent, rata adopţiei este foarte mică, în condiţiile în care procedura de adopţie este foarte simplă. De asemenea, sunt foarte mulţi câini abandonaţi care trăiesc fie pe străzi, fie înghesuiţi în adăposturile neîncăpătoare. Iar înmulţirea necontrolată a acestora este generată de rata scăzută de sterilizare şi castrare.

Foto: Consiliul Judeţean Ilfov

Copyright © 2019 AT Video Creations