Connect with us

Administratie locala

ILFOV | Carantina, ridicată complet în jurul Capitalei

Published

on

2704 Consiliul Judetean Ilfov, rptv.ro

Nicio localitate din județul Ilfov nu se mai află, de marți seară, în carantină. Chiajna și Copăceni, ultimele două comune pentru care măsura a fost valabilă până pe 27 aprilie la ora 22:00, au ajuns la o rată de infectare de 4,34, respectiv 1,02 cazuri la mia de locuitori, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Instituției Prefectului din Județul Ilfov.

În urmă cu aproape 30 de zile, mai bine de jumătate din județul Ilfov se afla în carantină. Pentru multe dintre localități, măsura a fost prelungită în toată această perioadă.

,,S-a dovedit încă o dată că efortul comun aduce rezultate bune și de aceea vreau să le mulțumesc ilfovenilor! Împreună am reușit să reducem rata de infectare la 3,2 cazuri la mia de locuitori, după ce, în urmă cu o lună, 23 de localități ilfovene erau în carantină. Este un pas important spre revenirea la normalitate, pentru redeschiderea afacerilor din Ilfov, afectate de restricțiile impuse la nivel național.
Vă rog să respectați în continuare măsurile care, așa cum s-a văzut în această perioadă, contribuie la limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2! Vă rog să vă vaccinați! Doar așa vom putea să revenim la viața pe care am avut-o, fiecare dintre noi, înainte de pandemie.”
Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov

Aproape 130.000 de ilfoveni, vaccinați

De la debutul campaniei de vaccinare, 127.043 de locuitori ai județului Ilfov se imunizaseră, până luni. Peste 33.000 de persoane au ales centrul de vaccinare amenajat în cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea, și peste 25.000, pe cel din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ilfov.

Ilfovenii au la dispoziție, pentru imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2, centre de vaccinare în 25 de localități. Dintre acestea, centrele din 23 de orașe și comune ilfovene au fost amenajate din fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov.

Bilanțul COVID-19, în Ilfov

De la debutul pandemiei, 43.994 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 și s-au vindecat 41.195. Potrivit Prefecturii Ilfov, 120 de pacienți testați pozitiv sunt internați la Spitalul Județean Ilfov, dintre care 14 în secția ATI. Numărul persoanelor din Ilfov confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent este de 333.

Copyright © 2019 AT Video Creations