Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Este acuzat de trădare de țară și că și-ar fi finanțat partidul printr-o organizație criminală

  Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. Anunțul a fost făcut marți de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Dodon este unul dintre principalii pioni ai Moscovei în Republica Moldova.

  Mascații au descins marți, 24 mai, la domiciliul lui Igor Dodon, dar și în alte locații, existând suspiciuni cu privire la comiterea de infracțiuni precum corupere, trădare de țară și îmbogățire ilicită (finanțarea partidului său politic cu bani veniți de la o organizație criminală).

  Fostul președinte de peste Prut este acuzat de șase infracțiuni.

  Foarte important este dosarul de corupție cunoscut sub numele „Kuliok” (pungă neagră de plastic – n.red.).

  În mai 2020, o înregistrare video prezintă o conversație a lui Igor Dodon împreună cu oligarhul Vlad Plahotniuc, acum fugar, și mâna sa dreaptă Serghei Iaralov, în care părțile discută probleme politice.

  Într-un moment al conversației, Plahotniuc îi întinde lui Dodon o pungă neagră (kuliok – termen din rusă, n.red.) de plastic în care se presupune că era o sumă de bani care îi era plătită de către Plahotniuc lui Dodon pentru ca Partidul Socialiștilor să nu obstrucționeze guvernarea Partidului Democrat, condus de facto de Plahotniuc.

  Pe înregistrare Dodon și Plahotniuc vorbesc de „salarii” și ziua de luni ca termen de plată.

  Sursa foto: kremlin.ru

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI