Connect with us

Actualitate

Iași: Primarul Mihai Chirica vrea în PNL

Published

on

Fostul lider PNL Iași, Cristian Adomniței, denunță un ”compromis imposibil de justificat” pe fondul discuțiilor despre intrarea primarului Mihai Chirica în PNL. Edilul a fost exclus din PSD după ce l-a criticat pe Liviu Dragnea.

”Sunt mai mult ingrijorat decat intristat. Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tuturor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv). Este o voltă la limita ratiunii”, a scris marți noaptea pe Facebook Cristian Adomniței, fost lider al PNL Iași și ministru al Educației. Deși nu s-a referit în mod clar la Mihai Chirica, actualul primar independent, ex-PSD din Iași, postarea lui Adomniței vine pe fondul zvonurilor tot mai puternice legate de intrarea acestuia în PNL și sprijinirii sale de către liberali pentru un al doilea mandat de primar.

”Cu un mare risc personal, eu m-am exprimat inainte de „razboi”. „Dupa razboi, multi viteji se arata”… Nu toti suntem ahtiati, nu toti suntem de acord cu oportunitatea unor asemenea volte chiar daca aduc un castig pe moment. Pretul platit este, pur si simplu, urias si este reprezentat de onoare si credibilitate”, a mai scris Adomniței.

Chirica, un personaj extrem de controversat din cauza afacerilor sale imobiliare, dezvăluite constant de presa locală, este sprijinit puternic de Costel Alexe, actualul șef al PNL Iași și ministru al Mediului. Alexe a refuzat în ultimele săptămâni să spună cine va fi candidatul PNL la Primăria Iași, spunând că așteaptă rezultatele unui sondaj intern.

Chirica a avut discuții în ultima perioadă atât cu președintele Iohannis, cât și cu premierul Orban, aflați în vizite oficiale la Iași.

Copyright © 2019 AT Video Creations