Connect with us

Actualitate

Hoții de mâncare de la Spitalul Județean au fost sancționați

Published

on

Cinci angajați de la bucătăria Spitalului Județean din Botoșani au fost sancționați cu reduceri salariale de 10% și 5%, după ce au furat din mâncarea pacienților, potrivit Monitorul de Botoșani. Salariații unității ar putea răspunde însă și penal, deoarece cazul a ajuns în atenția procurorilor.

Managerul unității și un director le-au declarat polițiștilor că au făcut un control la bucătărie și într-o magazie au observat un coş de inox, marcat ca fiind pentru deşeuri. În momentul în care au ridicat capacul, au descoperit că în interior erau, de fapt, alimente aranjate într-un sac curat nici urmă de deșeuri.

Deși, incidentul a avut loc pe 31 august, plângerea conducerii a ajuns abia în luna octombrie în atenția polițiștilor. Doi bucătari şi coordonatorul bucătăriei au fost sancţionaţi cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioadă de trei luni.

Alţi doi salariaţi, care făceau curățenie în bucătărie, au fost şi ei sancţionaţi cu o reducere de 5% din salariu pentru trei luni. În paralel, cei 5 angajați ai spitalului sunt cercetați într-un dosar de delapidare.

„Deciziile au fost luate de comisia de disciplină a unităţii sanitare, iar conducerea le-a aprobat. În continuare există o anchetă penală în acest sens şi vom aştepta rezultatul comunicat de către autorităţile abilitate”, a declarat Doina Caba, managerul SJU Mavromati, potrivit Monitorul de Botoșani.

Copyright © 2019 AT Video Creations