Guvernul german nu ține cont de nimic și importă masiv lucrători ruși

  Germania va relaxa cerințele privind vizele pentru lucrătorii calificați din Rusia, chiar în momentul în care agenția națională de informații a țării a avertizat cu privire la riscul sporit ca cetățenii ruși care lucrează pentru firme germane să fie recrutați pentru spionaj industrial, transmite The Guardian.

  Guvernul cancelarului Olaf Scholz raționalizează procesul de solicitare a vizelor prin scutirea lucrătorilor ruși cu experiență în domenii precum IT și tehnologia comunicațiilor de evaluările de la caz la caz prin intermediul departamentului federal de ocupare a forței de muncă.

  Așa-numita “aprobare globală pentru accesul pe piața muncii”, care se aplică doar angajaților ruși ai companiilor germane care câștigă cel puțin 43,992 de euro pe an, va dura până la 30 septembrie.

  Între începutul invaziei Rusiei în Ucraina și începutul lunii mai, Germania a eliberat peste 600 de vize pentru lucrătorii calificați ruși, care permit o ședere mai lungă în Germania decât așa-numita viză Schengen de 90 de zile.

  Ministerul german de Externe a declarat pentru agenția de presă dpa că a emis aproximativ 350 de vize de muncă prin intermediul ambasadei sale de la Moscova în luna aprilie, la care se adaugă alte 190 de vize de lucru emise de consulatul general din Sankt Petersburg. Cei mai mulți dintre cei care au primit aceste vize lucrau deja pentru firme germane, a precizat dpa.

  Germania găzduiește deja aproximativ 235.000 de deținători de pașapoarte rusești, mai mult decât orice altă țară din Uniunea Europeană.

  Numai săptămâna trecută, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției a emis un avertisment special potrivit căruia cetățenii ruși care urmau să se mute în Germania, precum și cei care lucrează deja în această țară, se confruntă cu un risc crescut de a fi șantajați sau de a fi supuși la presiuni de orice altă natură pentru a colecta informații utile pentru o economie rusă tot mai izolată de rețelele globale de cunoaștere.

  Articole Similare

  Summer Well 2022 începe vineri, la Domeniul Ştirbey din Buftea

  Trupe renumite – precum Arctic Monkeys, Nothing but Thieves,...

  Primarul Sectorului 6 ironizează proiectul trenului metropolitan, inițiat de Nicușor Dan

  Proiectul Trenului Metropolitan Bucureşti-Ilfov, inițiat de primarul general al...

  Rusia a pierdut 8 avioane de luptă în urma exploziei din Crimeea

  Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 Fencer și...

  Alte două nave cu cereale au plecat din Ucraina

  Un transport de cereale ucrainene urmează să fie încărcat...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI