Connect with us

Actualitate

Groapa de gunoi din Arad, ÎN FLĂCĂRI

Published

on

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi din Arad. Zeci de pompieri și angajați ai operatorului economic au fost trimiţi în zonă pentru a încerca să limiteze proporțiile focului.

Potrivit ISU Arad, incendiul de la groapa de gunoi din municipiul Arad a izbucnit în zona CET. Intervenţia a început cu 3 echipaje de stingere ale Detașamentului Arad cu trei autospeciale, un ofițer și 10 subofițeri. În sprijin au venit și 10 angajați ai operatorului economic și utilaje.

Incendiul se manifestă pe aproximativ 2.000.mp., dar se dezvoltă cu viteză din cauza vântului puternic. ISU Arad a transmis că se vor emite mesaje Ro-Alert pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului.

„Problema mare este vântul deosebit de puternic. Este o intervenţie dificilă şi din cauza înălţimii deosebite a gropii şi a faptului că apa intră greu printre gunoaie, noi stingem la suprafaţă, dar focul se reaprinde din nou”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Oficialul ISU Arad a menţionat că nu se cunoaşte cauza incendiului, existând posbilitatea autoaprinderii din cauza temperaturilor ridicate. Miercuri, un alt incendiu a avut loc la aceeaşi groapă, focul fiind stins după şase ore, cu posibilitatea ca focul să se fi reaprins.

George Pleşca a menţionat că salvatorii au solicitat ca mai multe camioane cu pământ să fie aduse pentru a acoperi zonele stinse, astfel încât focare subterane să nu se reaprindă, însă a precizat că este posibil ca operaţiunea de stingere să dureze până dimineaţă.

Copyright © 2019 AT Video Creations