GRECIA – 27.01.2022 – Condiții de intrare și tranzit

  Republica Elenă

  GRECIA INFORMAȚII MAE

  STARE DE URGENȚĂ: NU

  Conform informațiilor comunicate de autorități, pentru a intra în Republica Elenă, toți cetățenii români trebuie să prezinte în mod OBLIGATORIU următoarele:

  1. formularul de localizare a pasagerilor (PLF – Passenger Locator Form: https://travel.gov.gr/#/user/login) completat cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene – acest formular este obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, indiferent de calea de acces (aeriană, rutieră, maritimă). După completarea datelor din formular, călătorii vor primi un e-mail de confirmare. În ziua intrării în Republica Elenă, călătorii vor primi, prin e-mail, Formularul PLF cu un cod unic (QR), care trebuie prezentat autorităților elene.
  2. unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 5 ani):

  rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene
  SAU

  rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 24 de ore anterior intrării în Republica Elenă. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

  Notă: Deținerea certificatului european digital COVID-19, în format tipărit sau digital ori a unui document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical (emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă) care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 90 de zile anterior datei sosirii în Grecia, este în continuare utilă pe teritoriul elen având în vedere faptul că facilitează accesul deținătorului în anumite spații prevăzute expres de autoritățile elene (a se vedea secțiunea „Măsuri pe plan intern”).

  Autoritățile elene pot efectua teste rapide, algoritmic, la punctele de control a trecerii frontierei. Fiind vorba de o testare rapidă, călătorul așteaptă pe loc, la frontieră, rezultatul testului.

  Persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene și sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate algoritmic la punctele de control a trecerii frontierei sau care se infectează în timpul șederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 5 zile la domiciliu sau într-un loc de reședință temporară, indicată de către autoritățile competente. Măsura carantinei începe din ziua următoare stabilirii diagnosticului pozitiv și se încheie după 5 zile dacă nu există alte simptome sau dacă simptomele s-au ameliorat și numai dacă sindromul febril încetează într-un interval de 24 de ore fără administrarea de tratament. În situația în care febra persistă după cele 5 zile, perioada de carantină se prelungește până la dispariția completă a acestui simptom.

  Categoriile de persoane menționate mai sus sunt obligate să poarte doar o mască de înaltă protecție (FFP2 sau N95) sau, alternativ, o mască dublă (chirurgicală și textilă) pentru încă o perioadă de cel puțin 5 zile de la încheierea perioadei de izolare.

  Toate măsurile aplicabile în prezent sunt valabile până la data de 07.02.2022, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

  Articole Similare

  GERMANIA – 27.01.2022 – Condiții de intrare și tranzit

  GermaniaGERMANIA INFORMAȚII MAERESTRICȚII ȘI OBLIGAȚII LA INTRAREA PE TERITORIUL...

  Austria – 27.01.2022 – Condiții de intrare și tranzit în Austria

  Austriahttps://www.mae.ro/node/51901STARE DE URGENŢĂ: Nu. Măsuri stabilite prin Legea COVID-19.RESTRICȚII...
  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI