Connect with us

Actualitate

Grădinițele, școlile și facultățile rămân închise

Published

on

În contextul pandemiei de Coronavirus grădinițele, școlile și facultățile rămân închise. Miniterul Educației a găsit soluția: setul ”Școala de acasă”

Soluția Ministerului Educației pentru elevii care vor învăța de acasă, dar și pentru părinții acestora este un set de măsuri denumit ”școala de acasă” prin care se oferă facilități pentru părinți, ajutor financiar pentru procurarea de instrumente pentru învățământ la distanță (calculatoare, tablete), dezvoltarea de programe online, obținute prin parteneriat public-private. De asemenea s-a realizat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru acei copii care nu pot avea acces la platformele online. Cu ajutorul a peste 50 de profesori voluntari sunt difuzate pe TVR emisiuni de predare-învățare. În plus Guvernul a aprobat programul pentru stimularea achiziționării de calculatoare, prin acordarea de bonuri valorice de 200 de euro.

Acest set de măsuri sprijină inclusiv părinții care trebuie să îi supravegheze pe copii. Pentru toată durata suspendării cursurilor, Guvernul va acorda zile libere unuia dintre părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani, care nu beneficiază de condițiile muncii la domiciliu sau telemuncii, și care au epuizat celelalte optiuni de lucru prevăzute în Codul Muncii. Pentru această perioadă se acordă o indemnizație în valoare de 75 % din salariul în plată și nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pentru o zi lucrătoare. 

Un alt mare avantaj al acestor măsuri este timpul câștigat alături de familie.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations