George Simion și Claudiu Târziu au dosar pentru coruperea alegătorului: Hârtia a ajuns la Parlament

George Simion și Claudiu Târziu au dosar pentru coruperea alegătorului: Hârtia a ajuns la Parlament

de F Raluca
0 comment
George Simion

George Simion. Poliția Ialomița a transmis o hârtie la Parlament prin care informează Senatul și Camera Deputaților asupra faptului că deputații George Simion, Păunescu Silviu Titus și senatorul Claudiu Târziu sunt anchetați pentru ”coruperea alegătorului”.

Poliția a deschis dosarul, dar pentru continuarea cercetărilor este nevoie să fie stabilită competența. Dat fiind că George Simion, Claudiu Târziu și Păunescu Silviu Titus sunt parlamentari, dosarul acestora trebuie trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Articolul 40 din Codul de Procedură Penală stabilește că Înalta Curte de Casație și Justiție judecă în primă instanță infracțiunile de înaltă trădare, infracțiunile săvârșite de senatori, deputați și membri din România în Parlamentul European, de membrii Guvernului, de judecătorii Curții Constituționale, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Schimbări în sistemul fiscal. Impozitul progresiv, în discuție pentru anul 2025

Sursa foto: Hepta

 

You may also like

Lasă un comentariu

RPTV - Sursa ta de stiri de incredere.

Copyright © 2023 RPTV