GALAȚI | Vizită la muzee pentru 5.000 de elevi din mediul rural, în cadrul unui proiect al Consiliului Județean. Copiii primesc și micul dejun și prânzul (galerie foto)

  Proiect de amploare al Consiliului Județean Galați, unic în țară! Peste 5.000 de elevi de la clasele a VI-a și a VII-a, din mediul rural, au avut ocazia să viziteze gratuit o serie de muzee, Biblioteca Județeană și Grădina Zoologică, pe parcursul unei zile întregi. Totodată, li s-au asigurat transportul, micul dejun și prânzul la restaurant.

  “Am vrut ca tot ceea ce învață copiii aceștia din cărțile de istorie să vadă și în muzee. Sunt copii din mediul rural, care nu au venit să viziteze niciodată un muzeu, care nu au reușit să ajungă niciodată la Grădina Zoologică.”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

  Acesta a precizat că, în cadrul proiectului nu au fost incluși copiii de clasa a VIII-a, deoarece urmează să susțină capacitatea. Oficialul a prezentat și cum arată o zi de vizită la muzee.

  “Începând de dimineață când pleacă de acasă, li se asigură micul dejun, apoi la amiază, prânzul, și bineînțeles seara, când se întorc acasă. Vin dimineață și vizitează Muzeul de Istorie ,,Paul Păltănea”, cu istoria acestui județ, cu istoria din Evul Mediu, Timpuriu sau alte perioade istorice, vizitează Casa ,,Cuza”, bineînțeles casa în care a domnit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, ,,Casa Colecțiilor”, unde este expoziția cu obiectele și elicea și parașuta Smarandei Brăescu, care a doborât toate recordurile naționale, mondiale și europene.

  Apoi continuăm cu vizite la Complexul Muzeal de Științele Naturii, vizitează biblioteca din subordinea Consiliului Județean, apoi la prânz merg la restaurant, servesc prânzul, și bineînțeles după-amiază continuă cu vizita la Grădina Zoologică, apoi Muzeul Satului, Muzeul Pescăresc.”, a transmis Costel Fotea.

  Președintele Consiliului Județean Galați și-a exprimat bucuria pentru implementarea proiectului “Muzeele prin ochii copiilor” și a descris cum percep copiii o zi petrecută în muzeele gălățene, o zi a istoriei predate altfel.

  ”Le mulțumesc colegilor din Consiliul Județean, care au depus eforturi, pentru că nu este simplu să coordonezi în fiecare zi, să ai cel puțin 250, 300, chiar 350 de elevi pe care să-i duci la masă, pe care să-i duci la muzee, pe care să-i duci să viziteze pe rând toate muzeele, sunt ghizii care trebuie să ia fiecare grup de 20-30 de elevi, cărora le prezintă exponatele și muzeele, apoi să duci o dată 300 de copii la un restaurant și să mănânce, să le oferi prânzul în același timp, să le oferi micul dejun în același timp. (…) Nu pot să descriu bucuria pe care o văd în ochii copiilor. (…) Nu vă imaginați cât de bucuroși sunt după o zi de mers pe la muzee, sunt obosiți, dar în același timp sunt foarte bucuroși.”, a completat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI