Connect with us

Actualitate

g4media: Alți posibili beneficiari ai deciziei CCR privind dosarele disjunse. O parte dintre acuzațiile aduse Elenei Udrea și Ioanei Băsescu ar putea să pice

Published

on

Fostul ministrul PDL al Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, și fiica cea mare a fostului președinte al României, Ioana Băsescu, s-ar putea număra printre beneficiarii deciziei CCR care nu mai permite DNA să ancheteze alte infracţiuni, care nu sunt de corupție, în dosare disjunse din cazuri de corupţie, potrivit unor surse judiciare, citate de g4media.

Este vorba despre o parte dintre acuzațiile aduse Elenei Udrea și Ioanei Băsescu, și anume acuzațiile de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani. Italianul a fost iubitul Ioanei Băsescu, însă le-a denunțat pe cele două la DNA în cadrul unui dosar disjuns de evaziune fiscală și spălare de bani.

,,Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni!”, a declarat recent Traian Băsescu, la Realitatea Plus.

În ianuarie 2019, Giovanni Francesco a fost condamnat definitiv la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul disjuns din cazul mare de corupție privind finanțarea presupus ilegală a campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009. Totul, după ce italianul a colaborat cu procurorii, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și le-a denunțat pe Elena Udrea și Ioana Băsescu.

Pe 2 martie, la Curtea de Apel București, Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare cu executare, iar Ioana Băsescu, 5 ani, pentru mai multe fapte. Decizia nu este definitivă și a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Elena Udrea a fost condamnată pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită și trei infracțiuni de instigare la spălare de bani, printre care și o faptă de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani, iar Ioana Băsescu pentru o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani, inclusiv o faptă de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani.

Acuzațiile ar putea să pice după decizia CCR

Presupusa instigare de către Elena Udrea și Ioana Băsescu a lui Giovanni Franceso la spălare de bani ar putea să pice în lumina noii decizii CCR, potrivit unor surse judiciare, citate de g4media. Chiar dacă procesul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu este deja pe rolul instanțelor, iar decizia CCR este pentru viitor, aceasta nu înseamnă că unii judecători nu ar putea să o aplice și în cazul lor, au explicat sursele menționate.

Foto: g4media

Vezi și Băsescu, despre condamnarea fiicei sale Ioana, „N-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban”. Totuși, Băsescu are un exemplu în propria tabără, Monica Iacob Ridzi

Copyright © 2019 AT Video Creations