Connect with us

Actualitate

Fraudă: Înscrierile pentru Casa Verde sunt blocate

Published

on

Autoritățile sunt derutate și depășite de situație. Un instalator a reușit să introducă în sistem atât de multe cereri încât fondurile pentru regiunea Sud-Vest Oltenia s-au epuizat. Totul s-a întâmplat în doar câteva ore, chiar în ziua lansării programului. Suspiciunea de fraudare a fondurilor pentru Casa Verde a apărut încă de marți, ziua în care a fost lansat programul.

Până vineri, platforma a stat blocată. Șeful Administratiei Fondului de Mediu a afirmat că decizia i-a aparținut lui. „Aplicația nu s-a blocat, ci noi am decis suspendarea aplicației. Facem analizele necesare și îi dăm din nou drumul, în câteva zile. A apărut o situatie ce a ridicat o serie de suspiciuni. Unul dintre instalatori a introdus foarte multe cereri pe zona Sud-Vest. Sperăm ca vineri sau cel târziu luni să putem relua procesul de încărcare a cererilor de finanțare”, a spus Dorin Corcheș, vicepresedintele Administratiei Fondului de Mediu, citat de publicația Bihor Online.

Derularea evenimentelor Marți, la ora 14:15, din cei 656 milioane de lei alocați programului, mai erau disponibili doar 333 milioane de lei. Pentru zona Oltenia fondurile erau deja epuizate. La ora 16:00 înscrierile au fost blocate, dupa ce s-a descoperit că un instalator a introdus foarte multe cereri în sistem, mult mai multe față de alții. Corcheș a mai spus că angajații Fondului de Mediu, vor analiza dosarele, după finalizarea înscrierilor. „Vom evalua fiecare dosar în parte, apoi validăm. Cei respinși au posibilitatea să depună contestație. Dacă rămân respinși, suma se realoca”, a spus Dorin Corcheș.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Copyright © 2019 AT Video Creations