Connect with us

Actualitate

FOTO | Înființarea grupului de lucru privind raportările COVID-19 are același număr de înregistrare cu un alt document din Ministerul Sănătății

Published

on

194 Ministerul Sanatatii, rptv.ro

Ministerul Sănătății a transmis, printr-un comunicat, că în registrul de intrare – ieșire a corespondenței figurează două documente cu același număr de înregistrare. Unul vizează decizia de constituire a grupului de lucru care ar fi trebuit să verifice modalitatea de raportare a deceselor asociate COVID-19, iar celălalt reprezintă o invitație la un eveniment online.

Imaginile din registru, obținute de rptv.ro, arată că cele două înregistrări sunt făcute de persoane diferite. Decizia de înființare a grupului de lucru este trecută la finalul paginii, are numărul de înregistrare 578, iar textul este completat și în afara tabelului, însă doar în zona de conținut al documentului. Al doilea document, cu același număr, este scris pe două rânduri, dar pe mai multe coloane.

Registru intrare-ieșire din Ministerul Sănătății
Registru intrare-ieșire din Ministerul Sănătății

Comunicatul de presă integral al Ministerului Sănătății

Ca urmare a solicitării Domnului Florin Cîțu, Prim – Ministrul României si ministrul interimar al Sănătății, de a verifica existența numărului de înregistrare a documentului apărut în spațiul public, cu titlul ”Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021, Ministerul Sănătății face urmatoarea precizare:

Din consultarea registrului Intrare – Iesire a corespondenței aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori și fiecare mențiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menționate.

Menționăm că, registrul intrări – ieșiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât și documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic.

Precizările Ministerului Sănătății privind registrul intrare-ieșire corespondență vin după ce duminică a apărut un document intern al instituției, care a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, și care prezenta decizia de înființare a grupului de lucru care ar fi trebuit să verifice raportarea datelor privind pacienții cu COVID-19. Pe una dintre cele două pagini era trecut mesajul ,,confidențial” și scria că a fost transmis prim-ministrului Florin Cîțu și recepționat.

Copyright © 2019 AT Video Creations