Connect with us

Actualitate

Fostul primar „think big” din Sectorul 3. Cine este Robert Sorin Negoiță, mogulul imobiliar care umblă cu bidineaua vopsită și s-a transformat din patron de mochetă în justițiarul de serviciu.

Published

on

„Mania grandorii ” pare a fi numele mic al celui care până de curând se mândrea cu titulatura de primar al Sectorului 3. Dar, cum unii se întind mai mult decât le permite plapuma, iată-l ajuns în fix situația în care să fie scuturat de guler și scos pe ușa din dos și pe domnul magnat Negoiță, unul din frații care au creat un adevărat imperiu imobiliar folosindu-se de banii publici.

Ați auzit de vreun agent imobiliar care să-și sfătuiască clientul cumpărător să nu achiziționeze pentru că apartamentul sau casa sau terenul are probleme? Ori că prețul este prea mare? Păi, de unde să știe? Mulți văd apartamentul pe care vor sa-l vândă pentru prima oară atunci când merg cu clientul. Dar de un primar care merge mână în mână cu frățiorul mai mic, Ionuț Negoiță și reușeșește să dea tun după tun, mai ceva ca într-o piesă al unui mare lăutar în viață, marca Florin Salam, aveți cunoștiință? Ei, păi abia acum începe distracția și epopeea marilor dezvăluiri.

De când a devenit și patron de filială, al nostru mândru ex-primar Negoiță se crede un fel de semizeu și se hrănește doar cu ambrozie, aruncând din împărăția sa demnă de science-fiction tot felul de săgeți către aspiranții fotoliului pe care l-a lăsat vacant, înainte de vreme, din pură fudulie. Așa se face că a ieșit la rampă dom’ primar cu tot felul de dezvăluiri bombastice despre „rechinii imobiliari”, în persoana contracandidatului său pnl-ist la Primăria Sector 3, Adrian Moraru. Pai, ce-ai făcut, Bobiță? Taman dumneata?! Rușinică!

Pentru cei care n-au prins povestea de la început și n-au fost la firul ierbii să vadă cum se ridică maiestuoase clădirile zgârie-nori, marca Negoiță, aflați acum pe scurt care-i treaba cu „Nea Goiță”. În 12 anișori de trudă, nimic nu le-a stat în cale fraților dezvoltatori. Au strâns o avere de peste 300 de milioane de euro și nu le-a fost de ajuns. Au început să viseze la mall-uri, turnuri de birouri, un trust de presă și poate o echipă de fotbal. Dar dacă stai de vorbă cu Robert Negoiță astea sunt pure răutăți. Primarul nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Mi-am dat seama ca niciodată n-am sa fiu angajat. Nu sunt genul care să aștepte avansul și lichidarea de la o lună la alta. Stilul meu de viață este mai aventurier, imi place să explorez„, glăsuia Negoiță la începutul carierei sale fulminante de meșter într-ale amenajărilor interioare, pe vremea câns asuda pentru un bănuț în țara care l-a adoptat pentru 2 ani de zile, Franța. Mai țineți minte ce spuneam la început articolului despre „mania grandorii”? Iacătă! Păi de ce să transpiri când poți să faci combinații și șmenuieli?

Fără doar și poate, Negoiță este genul de antreprenor care cu o mână semnează contractele și cu cealaltă verifică dacă s-a uscat tencuiala. Cât o să-i mai meargă? Nu suficient cât să se prescrie totul.

Povestea primului milion de euro a început așa: cu bănuții strânși din amenajări interioare si-a dat seama că poate trece la next level. A deschis repejor o secție de ceramică, la țară, în județul Prahova și a construit un depozit. După un brainstorming ca între frati, a realizat că a sosit momentul să treacă amândoi la alte domenii, mai bănoase.

Destul de repede au ajuns să acopere întreaga țara cu businessul de mochetă, prin colaboratori sau prin magazine proprii, peste care s-a născut și brandul Pro Confort, care s-a pastrat până mai târziu.

3 ani le-a trebuit fraților Negoișă să-și dea seama că afacerea cu mocheta e pe terminate și dacă tot și-au văzut visul implinit, acela de a deține câteva hoteluri, s-au declarat și ei atrași de mirajul imobiliarelor. Așa au dat startul construcției de case. Și în această zonă au început în același stil caracteristic. S-au uitat la ce fac alții și și-au pus întrebarea „noi de ce să nu putem?”. S-au temut de ceva? Le-a stat ceva sau cineva în cale în tot acest timp? Exclus! Nici concurența, pe care au sfidat-o cu eleganță, și nici măcar incendiul „de 2 milioane de euro” din iunie 2007, care a cuprins mai mult de jumătate din fațada hotelului RIN Grand Hotel, pe atunci încă nefinalizat, nu i-a întors din drum. De fapt, stilul fraților Negoiță este cat se poate de „self-made”: ei se autodespăgubesc, se autofinanțează, se automanageriază și se autodepășesc.

De câteva zile gura nu-i mai tace, campania nu-i dă pace lui Robert. S-a apucat să arate cu degetul spre domnul Moraru, principalul său contracandidat la fotoliul de primar al Sectorului 3 și să îl acuze pe acesta că nu este nimic altceva decât un rechin imobiliar. Din seria „Hoțul strigă: hoții!” într-una din postările sale pe pagina de facebook, Robert Negoiță spune așa:

Omul pus în prima linie să facă acest joc, candidatul PNL, susținut și de USR PLUS, promite public MAFIEI că îi va da banii!!!!
Incredibil, dar adevărat!
Că așa e cu MAFIA, când te susține, vrea dovezi de fidelitate și te pune să promiți public că îi vei rezolva problema. Iar tu, o biată marionetă, execuți, că deh, băieții trebuie să stea liniștiți.
O spune chiar el clar, răspicat, nu mai departe de zilele trecute. Adică exact după ce am început dezvălurile legate de jocul penal pe care Mafia Retrocedărilor îl face în Sectorul 3 prin interpușii săi. Priviți și cruciți-vă!
EXPROPRIEREA E CUVÂNTUL CHEIE!
Adică, marioneta liniștește MAFIA și îi promite că se așază la masă și le dă banii “băieților deștepți”.
Cum să le dai bani, cât de ticalos și lipsit de scrupule să fii, când cetățenii Sectorului 3 AU CÂȘTIGAT în instanță aceste terenuri furate de MAFIE! Am înțeles că mai negociază încă prețul, dar se descurcă ei, după ce se așază la masa tratativelor
„, tună și fulgeră Robert Negoiță în postarea făcută acum câteva zile pe pagina sa de socializare.

Cum îi stă bine unui candidat care se aruncă în lupta electorală asumat și având grijă ca cetățenii să cunoască bine adevărul până când nu e prea târziu, Adrian Moraru a reacționat, tot pe Facebook.

Am auzit că fostul primar Robert Negoiță și viitor locatar la Jilava mă face “rechin imobiliar”. Disperarea după ce a ajuns la 38% în sondaje și e pe locul 2 îl face să reacționeze la fel ca nașa Firea, care a sărit la Nicușor Dan, să inventeze tot felul de inepții.
Nea Goiță, eu am un apartament de două camere la care mai plătesc credit încă 10 ani. Așa rechin imobiliar sunt!
Numai unui om căruia îi iese negativ testul de IQ poate să abereze despre mafia imobiliară pe care eu o susțin, când declarația ta de avere arată așa:
https://www.libertatea.ro/stiri/robert-negoita-datorii-salariu-primar-3120890
‼Cine e mafie imobiliară mă, eu care am un apartament de două camere sau tu care ai vândut 1250 de locuințe fără să plătești impozite pe ele? Câte apartamente construiești mă cu familia ta acum? 2000? 2500?
Tic tac până pe 27, când noi, cetățenii cu impozitele plătite o să arătăm ce ne dorim în orașul în care trăim!
„, a scris candidatul PNL la Primăria Sector 3.

Ei, acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să urmărim îndeaproape mișmașurile domnului Negoiță și să vedem cătă prosteală mai poate arunca în fața alegătorilor acum pe ultima sută de metri cu aceste dezvăluiri, demne de Agatha Cristie. Va continua…

Copyright © 2019 AT Video Creations