Connect with us

Actualitate

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita ar putea ieşi din închisoare. Judecătoria Botoşani a admis eliberarea condiționată, dar decizia nu e definitivă

Published

on

Judecătoria Botoşani a admis, vineri, eliberarea condiționată a fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, condamnat în august 2020 la 5 ani de închisoare, în dosarul de luare de mită de la UTI. Decizia de eliberare nu este definitivă.

Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv în 5 august 2020. El a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei. Magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis, vineri, punerea în libertate a fostului primar.

„Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti (…). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) emis de Tribunalul Bucureşti (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Botoşani, relatează Agerpres.

Gheorghe Nichita se află încarcerat în Penitenciarul Botoşani. Pe 29 septembrie 2020, magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

Copyright © 2019 AT Video Creations