Connect with us

Actualitate

Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea s-a predat în Italia. Are o condamnare în ţară, de 8 ani şi jumătate de închisoare

Published

on

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al ANSVSA, a ajuns în custodia carabinierilor, în Bologna. Avocatul său este cel care a transmis autorităţilor italiene unde se află românul, potrivit unor surse citate de g4media.ro

Marian Zlotea a fost condamnat în ianuarie 2021 pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. Fostul europarlamentar a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

În primă instanţă, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la doi de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată, în perioada în care era preşedintele ANSVSA. Imediat după condamnarea definitivă, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Marian Zlotea a anunţat pe Facebook că a părăsit ţara.

„În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregătească, am părăsit România și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO.”, a fost mesajul transmis de Zlotea.

Copyright © 2019 AT Video Creations