Connect with us

Actualitate

BREAKING – Fostul campion național de off-road Adrian Cernea a murit, după ce mașina sa a fost luată de ape în timpul unei competiții. Copilotul a reușit să se salveze

Published

on

196 Accident off road rptv.ro

Adrian Cernea, fost campion național de off-road a murit, sâmbătă, în timpul unei competiții, la Slănic Moldova. Mașina pe care o conducea s-a răsturnat într-un pârâu, afluent al râului Oituz, în timp ce încerca să-l traverseze.

„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de-off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off-road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.”, a transmis Federația Română de Automobilism Sportiv, în cadrul unui comunicat.

Accidentul a fost anunțat prin sistemul unic de urgență 112. Din primele informații, copilotul a reușit să traverseze pârâul pe malul opus, iar mașina în care se afla Adrian Cernea a fost luată de ape. Polițiștii, pompierii și voluntarii s-au mobilizat și au efectuat căutări.

„În zona din care s-a făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, a transmis ISU Bacău. Astfel că salvatorii au continuat căutările pe jos.

În momentul în care a fost găsit, pilotului Adrian Cernea i s-au efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Copilotul Alex Tache a fost transportat la spital.

Foto: ISUJ Bacău, IPJ Bacau

Copyright © 2019 AT Video Creations