Fostul antrenor al lui Michael Phelps, despre David Popovici: “La un moment dat, va termina cursa de 200 de metri sub 1:42”

  Fostul antrenor al legendarului Michael Phelps, Bob Bowman, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici, după ce înotătorul român a cucerit aurul european 100 și 200 de metri liber, conform stirileprotv.ro.

  Bowman, care a analizat stilul de înot al lui David Popovici, a afirmat că sportivul legitimat la Dinamo seamănă foarte mult cu Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice și cel mai mare înotător din toate timpurile.

  “Știe cum să abordeze corect o cursă. Mai mult, știe cum să-și dozeze energia pentru randamentul maxim pe toată durata cursei.

  Popovici îmi amintește de un Michael Phelps tânăr. Chiar i-am spus la cină lui Michael că David va termina cursa de 200 de metri sub 1:42 la un moment dat (n.r. – recordul mondial în proba de 200 de metri liber). Ei sunt construiți similar, ambii sunt slăbuți. Generează viteză prin reducerea rezistenței la înaintare. Acesta este cel mai bun mod de a înota”, a afirmat Bob Bowman, potrivit Swimming World.

  David Popovici este campion mondial la 100 și 200m liber, campion mondial în bazin scurt la 200m liber și de două ori campion european de juniori la: 50m, 100m, 200m liber.

  Articole Similare

  spot_img

  LASĂ UN RĂSPUNS

  TE RUGĂM INTRODU COMENTARIUL AICI
  TE RUGĂM INTRODU NUMELE TĂU AICI