Connect with us

Actualitate

Formularul M.S. prin care părinţii sunt de acord cu testarea copiilor în şcoli nu mai e valabil. Cîmpeanu: Acordul părinţilor nu e obligatoriu

Published

on

Formularul de consimţământ pentru testarea elevilor în şcoală, cu teste rapide, va fi modificat, a anunţat ministrul Educaţiei, la Realitatea Plus, transmite roeducatia.ro. ,,Nu există niciun obligativitatea şi nici nu ar putea exista”, a transmis Sorin Cîmpeanu. Ministrul a precizat că acordul părintelui va fi soliciat doar atunci când copilul va prezenta simptome în şcoală sau va fi un contact direct al unui caz confirmat de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

,,Cineva s-a grăbit, într-adevăr, din păcate. Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informaţii ca să fie adus în conformitate cu legislaţia în domeniu. (…) Probabil că din dorinţa de a face bine, în spiritul prevenţiei, s-au strecurat şi astfel de erori care sunt generate doar de grabă, nu de rea intenţie.”, a spus ministrul, la postul Realitatea Plus.

Părinţii nu sunt obligaţi să-şi dea acordul pentru testare

Nu există niciunde obligativitatea şi nici nu ar putea să existe obligativitate. Pe de altă parte, acei părinţi care doresc să-şi dea acordul înainte, nu pot fi opriţi. Iarăşi, nu există o reglementare, este normal. Însă, aceste acorduri trebuie preluate de cineva şi trebuie prelucrate de către un operator certificat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal (…) Acel formular în şcoală trebuie primit de cadre didactice, de diriginte, de învăţător. Cadrele didactice din şcolile din România nu pot face astfel de operaţiuni fără ca Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare către şcoli, să decidă acest lucru. Iar Ministerul Educaţiei nu a făcut niciun anunţ, ieri. Ministerul Educaţiei a venit astăzi cu un comunicat care face de fapt o traducere a precizărilor din ordinul de ministru comun educaţie-sănătate”, a precizat ministrul Educaţiei.

Citeşte articolul integral pe roeducatia.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations