Connect with us

Actualitate

Florin Iordache, plagiator și falsificator de semnături

Published

on

Fostul ministru al Justiției PSD, Florin Iordache, a încasat o măciucă în moalele capului de la președintele CNATDCU, Ioan-Aurel Pop, care este și președinte al Academiei Române. Pop afirmă că lucrarea de doctorat a lui Florin Iordache este plagiată, iar semnătura de pe documentul CNATDCU prin care Iordache este spălat de acuzația de plagiat nu îi aparține.

La finalul lunii decembrie 2019, Consilul General al Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că Florin Iordache nu a plagiat. Documentul care validează acestă decizie poartă și numele președintelui CNATDCU, Ioan-Aurel Pop. „Eu nu recunosc acea semnatură. Personal, cred că este vorba despre un plagiat Nu-mi amintesc să se fi discutat o asemenea decizie în prezenta mea (de plagiat n.red.)”, a delarat Ioan Aurel Pop pentru Newsweek Romania.

„Plagiatul este o tară teribilă a lumii românești contemporane și exprimă, după părerea mea, o formă rușinoasă de manifestare a corupției în rândul intelectualilor (sau pseudo-intelectualilor).

Plagiatele la nivelul tezelor de licență, masterat și doctorat s-ar putea eradica sau reduce drastic, dacă ar exista o preocupare serioasă în acest sens. În ultima vreme, s-au luat astfel de măsuri (insuficiente), care au dat și anumite rezultate. Dacă bagați de seamă, cele mai multe acuzații de plagiat de acum se referă la lucrări susținute cu ani în urmă”, a adăugat Pop.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a obținut titlul de doctor cu lucrarea „Impactul Corporațiilor transnaționale asupra proceselor de integrare economică a României în UE” în Republica Moldova în 2007.

Liderul PSD a copiat pagini întregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat după intrarea în UE. Iordache nu precizează sursa și nu folosește niciodată ghilimele. Mai mult, un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte.

De asemenea, Florin Iordache a copiat din alte zece surse în lucrarea sa de doctorat, în afara pasajelor consistente pe care le-a plagiat dintr-un interviu pe care fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a acordat în 2007.

Florin Iordache și-a însusit pasaje întregi din comunicate de presă, din programul de aderare la Uniunea Europeană, dar și din ziarele românești. Fostul ministru al Justiției preia, din aceste surse, paragrafe care depășesc uneori întinderea unei pagini.

Florin Iordache nu mai făcuse anterior nici un fel de curs în domeniul relațiilor economice internaționale. Doctoratul a fost obținut în anul 2007 la Universitatea Liberă Internațională Moldova.

Copyright © 2019 AT Video Creations