Connect with us

Actualitate

Florin Cîțu și mai mulți miniștri negociază la Bruxelles Planul Național de Redresare și Reziliență

Published

on

125 Florin Citu Bruxelles, rptv.ro

Prim-ministrul Florin Cîțu participă, la Bruxelles, la negocierile privind alocările de fonduri pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Șeful Guvernului este însoțit de mai mulți miniștri. România are alocate 29,2 miliarde de euro.

Prim-ministrul Florin Cîțu a discutat, marți seară, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen. Șeful Gurvenului a transmis că întâlnirea a fost constructivă. ,,Facem progrese în reformele propuse. România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei.”, a precizat Cîțu.

Premierul urmează să se întâlnească, la ora locală 14:00, cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. Proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, potrivit șefului Guvernului. De la ora 16:00 prim-ministrul se va întâlni cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, iar de la 17:00, cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. 

Premierul Florin Cîţu a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că merge la Bruxelles pentru a oferi asigurări partenerilor europeni că Guvernul este unul care va face reforme. Şeful executivului a adăugat că mesajul va fi unul clar şi anume că România are anumite priorităţi pe care le vrea incluse în PNRR.  

Proiectele care nu vor putea primi bani prin PNRR vor fi finanţate din fonduri europene, iar dacă nu e posibilă această variantă atunci vor fi finanţate din bugetul naţional, a mai spus prim-ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat recent că pentru educație s-au alocat, în Planul Național de Redresare și Reziliență, 4,1 miliarde de euro. În dreptul programului România educată sunt trecute 3,7 miliarde. ,,Universitățile au 16% din bugetul alocat educației.”, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de roeducatia.ro.

Foto: Facebook Florin Cîțu

Copyright © 2019 AT Video Creations