Connect with us

Actualitate

Firea nu-și mai vede bârna din ochi

Published

on

Iresponsabilă și incompetentă, primărița Capitalei a preferat să trimită fake news-uri aseară decât să se preocupe de munca ei și de soarta a 4 milioane de bucureșteni. Deși falimentul RADET a fost declarat încă de luni, ea a preferat să vizioneze mai întâi conferințele de presă ale primilor doi candidați la președinție, apoi să difuzeze documentația generată de situația termoficării.

Miercuri, ora 21 și 16minute. Cu 13 ore până la ședința Consiliului General, Firea a trimis 5 din cele 8 proiecte generate de falimentul RADET. ”Are, presupun, dorința ca noi să le dezbatem și să le votăm mâine”, a comentat Cătălin Deaconescu, consilier general.

Este vorba despre proiectele de hotărâri care vor sta la baza delegării serviciului de termoficare către Termoenergetica. Câteva sute de pagini ar fi trebuit cel puțin lecturate de consilierii generali, dacă nu și dezbătute.

Fără licență de funcționare

Compania Municipală Termoenergetica a fost înființată în primăvara acestui an, iar până acum nimeni nu a avut grijă să obțină licența de funcționare. De altfel, RADET a funcționat ani buni fără licență pentru că primarii Capitalei (Oprescu și Firea) nu au plătit taxa de licențiere a serviciului de termoficare.

Premierul Orban: Firea vrea sală polivalentă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea sălii polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, a afirmat premierul Ludovic Orban, care a precizat că va ”analiza cu maximă atenţie” situaţia, având în vedere că Bucureştiul este „cel mai bogat” oraş din România.

„Proiectul sălii polivalente a început în perioada în care eram viceprimarul Capitalei. Cred că şi indicatorii tehnici şi economici au demarat în perioada respectivă, era prin 2007, dacă îmi aduc aminte, şi suntem în anul 2019. Şi nu s-a ajuns la o soluţie.

Am să vă spun din capul locului, doamna Firea vrea să facă sala polivalentă prin CNI. Voi analiza cu maximă atenţie această solicitare, pentru că Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar CNI încasează taxe şi impozite pentru a susţine investiţii mai degrabă din comunităţi care nu au resursele necesare”, a declarat Orban cu ocazia instalării oficiale în funcţie a ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, informează Agerpres.

Ludovic Orban: „La nivelul Primăriei Capitalei e un management catastrofal”

”Faptul că nu e construită încă această sală polivalentă se datorează managementului catastrofal de la nivelul Primăriei Capitalei, care e demonstrat şi de blocarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol, din motive care ţin de management al proiectului, respectiv de beneficiar mai degrabă decât de constructor sau de alte situaţii. În ceea ce priveşte pista olimpică (n.r. – pentru canotaj), cred că e o chestiune pe care putem să o adăugăm în priorităţile noastre”, a mai spus Orban.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la finalul lunii august că discută cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru a suporta în parte cheltuielile cu noua sală polivalentă din Bucureşti care se află la stadiul de proiect de mai mulţi ani.

Copyright © 2019 AT Video Creations