Connect with us

Actualitate

Firea a declanșat proteste la STB

Published

on

Șoferi STB sunt nemulțumiți de decizia de desființare a Depoului Pipera pentru a face loc viitorului Spital Metropolitan promis de Gabriela Firea. Câteva sute de oameni s-au strâns luni dimineața în Depoul Pipera, nemulțumiți de relocarea autobazei din nordul Bucureștiului în partea opusă, în depourile Alexandria și Giurgiului.

”Sunt 400 – 500 de oameni nemulțumiți, e o nebunie totală ce vrea să facă STB. Unii dintre șoferi vor parca autobuzele în Șoseaua Giurgiului, dar trebuie să alimenteze tot în zona de nord, la Floreasca. Înseamnă enorm de mult timp pierdut, oamenii sunt disperați, nu li se respectă repausul minim de 12 ore între ture”, afirmă Florin Ivan, președintele coordonator al Sindicatului Publitrans.

Șoferii au fost informați printr-un afiș postat luni la Depoul Pipera. ”Oamenii au fost puși în fața faptului împlinit, nu au existat discuții cu STB”, a mai spus Florin Ivan.

Spitalul Metropolitan din București, proiect inițiat de Gabriela Firea, va costa 4,7 miliarde de lei (circa un miliard de euro), potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București. Presupusul spital, pentru care nu există în acest moment o sursă de finanțare, ar urma să fie amplasat la marginea orașului, pe Șoseaua Pipera nr. 63 – 65, și ar urma să fie construit în 5 ani.

Copyright © 2019 AT Video Creations