Connect with us

Actualitate

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSL) solicită un spor pentru „perioada îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise” de calculatoare sau tablete

Published

on

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere Guvernului condus de Ludovic Orban „o atenție mult mai mare” pentru profesori. Mai precis, modificarea Hotărârii de Guvern 34/2018, astfel încât să se acorde „sporul pentru condiții de muncă pentru personalul didactic care, în contextul epidemiologic actual, își desfășoară activitățile didactice în sistem on-line”.

FSLI își argumentează cererea prin aceea că „multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura la nivel național exclusiv on-line, ceea ce presupune o perioadă îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care fiecare le deține, prin resurse financiare proprii și pe care le utilizează în activitatea profesională”.

De asemenea, FSLI mai susține că „gradul de nemulțumire al salariaților este din ce în ce mai mare”, pentru că Guvernul „nu a avut, printre priorități, personalul din învățământ”.

Copyright © 2019 AT Video Creations