Connect with us

Actualitate

Fără locuri în spitale

Published

on

Bucureștiul este cap de listă în ceea ce privește numarul de infectări cu noul coronavirus având 100 de cazuri sau peste, lucru ce a dus la supraaglomerarea spitalelor dedicate virusului.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru a declarat că sunt 1.221 de paturi în Capitală și că Spitalul Județean Ilfov va fi transformat în unitate COVID-19.

Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” este plin și se încearcă suplinirea numărului de paturi. ”Managerul Adrian Streinu Cercel i-a cerut Ministrului Sănătății ca Spitalul Colentina să fie relocat pentru  COVID. Ar putea asigura 400 de paturi, dar acesta tocmai a fost deschis și pacienților non-COVID”, a declarat o sursă din Ministerul Sănătăți.

Nici la “Victor Babeș”  situația nu se prezintă mai bine, aici se  mai amenajează 50 de locuri căutându-se soluții pentru a putea primi în continuare pacienți. ”Au atins capacitatea de 400 de pacienți, azi se mai amenajează 18 paturi, iar vineri încă 30 de paturi”, a precizat angajatul MS.

La “Marius Nasta”,  cele 6 paturi de ATI sunt ocupate și la spitalul-suport ”Marius Nasta” este aceeași situație. ”Suntem plini, nu mai avem locuri în pavilionul pentru pacienți confirmați, doar câteva paturi în salonul pentru suspecți. Ca să mai putem interna trebuie să așteptăm externări. Și cele 6 paturi de la ATI sunt ocupate”, a declarat pentru Libertatea managerul Beatrice Mahler.

Toate cadrele medicale sunt epuizate nemaiputând face față valului extraordinar de mare al infectărilor. Se așteaptă o rezolvare din partea autorităților competente.

Copyright © 2019 AT Video Creations