Connect with us

Actualitate

Fabrica ANTIBIOTICE IAȘI a dat din nou lovitura

Published

on

În urma unui comunicat, compania Antibiotice Iași a câștigat o licitație în valoare de 11 milioane de euro în Marea Britanie. Este vorba de cinci medicamente antiinfecțioase injectabile ce sunt destinate spitalelor, livrările începând din luna ianuarie 2022, pentru o perioadă de doi ani.

„Contractul recent încheiat are o valoare de 11 mil de euro, ceea ce ne permite consolidarea în perspectivă a afacerii, cât și reconfirmarea statutului de producător de medicamente acceptat de una dintre cele mai mari piețe reglementate din Europa de Vest … Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță, că România are viitor!”, a declarat Ioan Nani, directorul Antibiotice.

Compania are numeroase proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) .

În Statele Unite ale Americii, Antibiotice asigură o bună parte din consumul de medicamente antiinfecțioase, la fel și în Europa de Vest și Asia de Sud Est.

O altă licitație importantă câștigată este cea organizată de Comisia Europeană (2020), prin care se asigură țărilor membre stocurile necesare cu antibiotice betalactamice în pandemie.

Compania este controlată de stat, prin Ministerul Sănătății, și este listată la Bursa de Valori.

Sursa foto: DCMedical.ro

Copyright © 2019 AT Video Creations